De klant vertelt

Mevr. Lafleur

Mevrouw Lafleur
Hoe mooi is dat......

Vier jaar geleden kreeg ik na een operatie een complicatie die ervoor zorgde dat ik van 'gewone en modieuze' schoenen plotseling terecht kwam in de wereld van de orthopedische variant. Zo kwam ik bij een orthopedische schoenmaker, waar mijn eerste paren rijglaarzen met beugel gemaakt werden, en omdat ik blij was dat ik weer kon lopen zette ik mij er overheen dat ik ze verschrikkelijk lelijk vond.
Ik had immers geen keus dacht ik. Dus....geen leuke rokjes meer maar lange broeken en liefst met de benen onder de tafel zodat de laarzen zo veel mogelijk uit zicht waren. En grapjes erover maken om medelijden van anderen voor te zijn.
Bij toeval (maar wat is toeval?) kwam ik na een paar jaar in gesprek met een jonge gehandicapte vrouw  die in mijn ogen hele mooie laarzen aanhad. Zij herkende mijn probleem, gaf mij de gegevens van Care orthopedie, en na enige tijd van aarzelen heb ik daar aan de aanmeter de vraag voorgelegd of hij voor mij misschien ook iets mooiers zou kunnen maken dan het model rijglaars wat ik tot dan toe droeg. Tot mijn grote verrassing bleek zelfs voor mijn verplichte beugel ook het tot dan toe onmogelijke toch mogelijk, een laars met een rits in plaats van een rijglaars met veters. En dat niet alleen, het werd ook nog eens een supermodieuze laars met prachtig stikwerk. En niet meer te zien dat het toch ook orthopedische laarzen waren.
Inmiddels heb ik mijn tweede paar laarzen, totaal anders maar net zo mooi gemaakt. Ook nu ben ik hier weer superblij mee en stiekem verheug ik mij al op een volgend paar.

Ik zou iedereen dan ook met klem willen aanraden: kijk eens bij Care orthopedie, ga daar eens praten.....Ze gaan, zonder concessies te doen aan comfort, tot het uiterste om mee te denken over het toch ook ó zo belangrijke modieuze aspect. Ik heb laatst zelfs weer een kort rokje gekocht! Mijn laarzen mogen immers gezien worden.

Aan mij ziet niemand meer dat ik een handicap heb....en hoe mooi is dat!

Leonie Lafleur

Mevr. van Leersum

Mevrouw van Leersum

Vanaf het moment dat Brenda schoenen ging dragen was het duidelijk, deze moesten speciaal gemaakt worden.

Na de ranke, slanke, schoenen die zij als peuter droeg, kwamen de aangepaste schoenen. De z.g. op maat gemaakte schoenen.

Het verbaasde ons dat deze ongelooflijk lomp van formaat werden. Er zat geen elegantie in het model en op de vraag of dit niet anders kon, werd ontkennend geantwoord. Daar neem je dan genoegen mee, omdat je bij een gerenommeerde schoenmaker bent en je er vanuit mag gaan dat zij het weten en het dan ook echt niet anders kan. Maar omdat de voeten van Brenda ronduit klein zijn ging ik op zoek.

Tijdens onze zoektocht naar ‘beter’ kwamen wij uit bij het ‘beste’!

De naam van de ‘beste’ was voor ons Care Orthopedie. Tijdens het 1 e bezoek werd het al meteen duidelijk en de overstap was een feit.

Brenda vroeg bij het 1 e bezoek om een paar schoenen met hondenpootjes erop. En ja hoor, dit was geen enkel probleem. ‘Gaan we voor je maken’ werd er gezegd.

Dolgelukkig was ze toen ze de schoenen werden afgeleverd. Je had Brenda niet gelukkiger kunnen maken. Perfect zittende, leuk uitzien, op maat gemaakte schoenen.

Van lompe schoenen naar schoenen die gezien mogen worden; die gezien moeten worden!

Naast een welkomstgevoel bij binnenkomst, wordt je uitstekend geholpen. Kennis met hoofdletter K. Er is vrolijkheid en je gaat met een tevreden gevoel naar huis.

Brenda heeft inmiddels verschillende schoenen gehad en niets van wat zij vraagt is teveel!

‘Care Orthopedie”? Nooit meer een ander!


Mevr. Ahmed

Mevrouw Ahmed
Mijn zoektocht naar goede en vooral mooie orthopedische schoenen kent een lange geschiedenis. Toen ik elf jaar was, ben ik in Irak, tijdens een bombardement op onze basisschool, gewond geraakt. Ik ben daardoor aan mijn linkerkant verlamd geraakt en mijn linkervoet was helemaal naar binnen gedraaid. We zijn daarna naar Nederland gevlucht. Na vele operaties hier in Nederland kon ik eindelijk weer lopen, maar ik moest wel orthopedische schoenen dragen. Ik was inmiddels zestien jaar en zat op een middelbare school. Voor mij was het van belang, dat mijn schoenen behalve dat ze medisch gezien goed waren, er ook goed uitzagen. In het jaar 2000 kreeg ik mijn eerste paar, en die zagen uit als soldatenkisten. Ik heb ze natuurlijk niet gedragen. Ik ging op zoek naar een andere schoenmaker, en die beloofde mij om rekening te houden met het uiterlijk van de schoenen, maar deze waren nog erger. Na mijn 3e paar heb ik de hoop opgegeven en had ik besloten om hoe dan ook op gewone schoenen te gaan lopen. Dit was niet zonder consequenties, mijn voet ging naar buiten draaien en daardoor kon ik moeilijk op gewone schoenen lopen. Ik was inmiddels verhuisd naar Rotterdam en had een andere revalidatiearts, zij heeft mij geadviseerd naar 2 nieuwe schoenmakers te gaan, namelijk van Care orthopedie. Erg sceptisch heb ik een nieuw paar gympen laten zien aan een van schoentechnicus van Care en zei dat ik soortgelijk schoenen wilde. Ik heb het materiaal uitgezocht en na een paar weken kon ik ze gaan ophalen. Toen ik de schoenen ging halen had ik op het ergste gerekend na 8 jaar teleurstellingen, maar toen ik mijn nieuwe paar schoenen zag, kreeg ik tranen in mijn ogen! Zo mooi waren ze. Je kon aan de buitenkant niet zien dat het orthopedische schoenen waren. Ik kon het me gewoon niet voorstellen, eindelijk werd ik begrepen. Ik heb vroeger vaak van de vorige schoenmakers te horen gekregen dat ik niet zo moest zeuren en moest accepteren dat ik een handicap heb. Ik vond dat onzin, dat ik een handicap heb, hoeft niet te betekenen dat ik in lelijke schoenen moest gaan rondlopen en beperkt worden in wat ik ging dragen.

Care Orthopedie heeft me begrepen en een paar schoenen geleverd die medisch gezien goed functioneren en cosmetisch zijn. Toen ik ze aanhad werd ik vaak gevraagd door vriendinnen en soms ook onbekende mensen waar ik ze had gekocht. Het is nu drie jaar gelden dat ik bij Care Orthopedie schoenen heb laten maken en heb al een mooie collectie. Sindsdien wacht ik met vreugde tot ik weer een nieuwe paar schoenen mag laten maken.


Bianca de Kok

Bianca de Kok

Zij begrijpen mij!

In 2000 heb ik een ongeluk gehad, waarbij een bus over mijn voet heenreed en tegelijkertijd remde. Er bleef niet veel van mijn voet over...

Ik was 25 net afgestudeerd en gestart met een nieuwe baan. Je hele leven staat op zijn kop! Naast het feit dat gewoon lopen en sporten er niet meer inzat, wilde ik absoluut niet dat iemand zag dat mij iets mankeerde. Aangezien ik heel lang op een vlos (voorlopige verbandschoen) heb gelopen was dat voor mij lastig te accepteren. De orthopedische schoenen die destijds zijn gemaakt, vond ik zo lelijk, ze verdwenen in de kast.

Na een lange zoektocht en vele operaties, kreeg ik een reconstructieve operatie. Als mijn voet voldoende hersteld was, kon ik wellicht een voetprothese dragen. Daar ging ik helemaal voor; want ik moest en zou weer normale schoenen passen! Helaas bleek dat, voor mij en mijn lopen, niet de juiste oplossing. Ik vond het moeilijk om aan het idee te wennen dat mooie schoenen, die ook nog eens lekker zitten voor mij niet meer waren weggelegd. Ik kreeg steeds meer wondjes en complicaties aan mijn voet. Een voetamputatie werd vaker als optie besproken.

Door mijn podotherapeut werd ik gewezen op Care Orthopedie. Een echte ommekeer! Samen met Marco en een fantastische revalidatiearts hebben we gekeken wat functioneel mogelijk was en werd er ook nog gekeken naar het uiterlijk van de schoen.

Zij begrepen mij.

Er is een wereld voor me opengegaan. Met foto’s van confectieschoenen hebben we samen een eerste paar laarzen gemaakt. Ik krijg er nog steeds complimenten over. Een 2e en 3e paar schoenen volgden. Ik loop nu zoveel beter! Heup en rugklachten zijn minder en ik ben er zelfs van overtuigd dat het mij herstellende operaties en dus ook revalidatietrajecten heeft gescheeld. Ik breng mijn dochter soms zelfs lopend naar school. Zonder krukken! Het geeft je zoveel kwaliteit voor leven terug! Ik kijk echt uit naar het moment dat ik weer nieuwe schoenen mag laten maken.

Het feit dat er naar je wordt geluisterd, dat je wordt begrepen én dat het helemaal niet ‘gek’ is dat je als jonge vrouw kiest voor zowel functionaliteit als uiterlijk, is vernieuwend in wereld van orthopedische schoenen.

Ik ben heel blij dat Care Orthopedie op mijn pad is gekomen.

Bianca van de Graaf- de Kok


Mevr. Both

Mevrouw Both
Sinds mijn orthopedische schoenen door het team van Care Orthopedie worden gemaakt, draag ik mijn schoenen en laarzen met veel plezier en trots. Ze zitten heerlijk en ze zien er werkelijk mooi uit. Ik krijg nu vaak leuke opmerkingen over m’n schoenen. Onlangs zelfs van iemand die even naast me kwam fietsen en vroeg waar ik die leuke schoenen had gekocht. Helaas moest ik die persoon teleurstellen. “Niet in de winkel te koop, ze worden speciaal voor mij gemaakt”.

Ik draag nu ongeveer 30 jaar orthopedische schoenen. Na een verkeersongeluk was mijn linker voet dermate vervormd dat ik geen confectieschoenen meer kon dragen. Ik was toen 21 jaar en dol op laarzen. Ik ging speciaal naar Amsterdam om mijn laarzen te kopen. Zomer en winter liep ik op stoere puntlaarzen met houten hakken. Het bericht dat ik orthopedische schoenen moest gaan dragen kwam dan ook hard aan. Gelukkig wist ik toen nog niet dat er een jarenlange strijd met orthopedische schoenmakers zou volgen. Al snel kwam ik er in die tijd achter dat de vormgeving van de schoen niet van belang was. Goede pasvorm daar ging het om. Naar mijn mening konden een goede pasvorm en een leuke vormgeving prima samen gaan. Ik stelde beslist geen buitensporige eisen en kwam altijd met eenvoudige modellen. Maar altijd weer zat ik zwaar teleurgesteld op m’n fiets als ik mijn nieuwe schoenen opgehaald had.

Gelukkig is dat nu voorbij. Bij Care Orthopedie wordt veel tijd besteed aan het bespreken van de hele schoen. De vorm, de kleur, wat kan wel en wat kan niet, alles komt bij ieder paar schoenen weer aan bod. Ik voel me serieus genomen en het eindresultaat laat iedere keer weer zien dat er met zorg, aandacht en liefde voor het product, aan is gewerkt. Ik heb inmiddels al een aantal mooi vormgegeven schoenen en laarzen die ook nog eens geweldig passen. Er zitten zelfs weer puntlaarzen met een houten hak bij. Nieuwe schoenen bestellen en ophalen is nu een feestje geworden.


Mevr. Frank

Mevrouw Frank
In 1988 heb ik een ongeluk gekregen met mijn been en daaraan ernstig letsel overgehouden. Vanaf dat moment had ik orthopedische schoenen nodig om te kunnen lopen.
Ik was destijds 13 jaar en wilde niets liever dan moderne schoenen aan.
Via mijn revalidatiearts kwam ik bij een van Nederlands grootste schoenmakerijen terecht.
Na veel praten en bijna smeken, om een paar "normale" schoenen, kwam er uiteindelijk een model uit wat respectabel was,  maar zeker niet modern.
Dit was mijn lot, dacht ik, en nam daar dan ook maar genoegen mee, omdat het immers niet anders kon, zo zeiden zij.
Altijd lange broeken aan, die zoveel mogelijk de schoenen bedekten.
Toten ik bij Care Orthopedie kwam. Zij durfde de uitdaging aan om voor mij een paar super moderne laarzen te maken.

 

Eigenlijk vond ik dat te mooi om waar te zijn, durfde in eerste instantie de stap niet te maken, omdat je zo lang met een paar schoenen moet doen. Stel dat het niet was wat ik ervan hoopte. Maar toch, hun enthousiasme en gedrevenheid trokken mij over de streep.
Zij wisten dat ik echt geen lompe, stomme schoenen wilde en toch beloofde zij mij hele mooie schoenen. Toen de laarzen klaar waren, en ik ze mocht komen halen kon ik mijn ogen niet geloven.

Waren dit mijn laarzen?
Ze konden zo uit een mode blad komen. Ik was er zo vreselijk blij mee.
En nog, iedere keer is het geweldig als ik mijn nieuwe laarzen ga halen.
En iedereen mag ze zien, want ze zijn super.

Care orthopedie is echt een vooruitstrevend, modern bedrijf en niets is te veel.
Dus ben je niet tevreden met wat je aan 'moet'.
En wil je wat moderners. Geef Care Orthopedie de kans om te bewijzen dat het anders kan!
Echt, ik heb er geen seconde spijt van gehad.


Mevr. Kasdorp

Mevrouw Kasdorp

Modebewust was en ben ik wel, ‘chique sportief’ zou je het kunnen noemen, mijn stijl. Zo rond mijn 40e begon de ellende. Pijn in mijn voeten, ontstekingen, etc. Het duurde een aantal jaar voordat er ontdekt werd wat het was; artritus psoriatica, de prognose was slecht.

Van hoge hakken via Ecco’s, Finncomfort en Birckenstock gedoemd tot orthopedische schoenen. Ik woonde in Groningen, en toen ik mijn eerste paar orthopedische schoenen kreeg barstte ik in huilen uit. Ze waren verschrikkelijk; lelijk, lomp en zwaar, maar ja, ik kon er wel beter op lopen.

Weg rokken, jurken, voortaan maar in een lange broek. Uiteindelijk vond ik een schoentechnicus die redelijke schoenen maakte. Ik ‘ontwierp‘ ze, hij maakte ze. Hij deed zijn best, maar de schoenen bleven lomp en grof.

Tot ik ging verhuizen van Groningen naar Zandvoort. Dat betekende een andere specialist, hij attendeerde mij op het ‘Sjoez’ spreekuur in het centrum voor revalidatie Reade. Ik had nl. een leuk hoedje op bij mijn eerste afspraak en daarom dacht hij aan ‘Sjoez’ voor mij. Er was jammer genoeg een wachttijd van 9 maanden maar dat had ik er voor over. Eindelijk was het zover; wat een verschil. Eerst werd ik door hun revalidatiearts bekeken, een leuke jonge vrouw die verstand van zaken heeft, alles bekijkt en meet. Vervolgens werd een gipsmodel gemaakt, een foliepas, en wat voor mij nieuw was, een proefschoen. Waar ik thuis 2 weken op moest lopen.

Hierbij moest mijn bevindingen aangeven voordat de echte schoenen werden gemaakt.

En wat voor schoenen…

Van te voren plaatjes van schoenen verzameld, het fotoboek van Sjoez bekeken, totdat ik zei ‘hé, die schoenen vind ik leuk’, (dat waren de schoenen die de revalidatiearts zelf aanhad). ‘Die maken we voor je’, was het antwoord.

Spannend was het, om ze op te halen, 6 weken later. Ze waren geweldig!

De schoenen zien er absoluut niet uit als orthopedische schoenen. Ik moest wel even wennen Maar ze lopen nu geweldig. Ik krijg zelfs opmerkingen, gewoon op straat, ‘wat een leuke schoenen heb jij, waar heb je die gekocht?’.
Mijn 2e (reserve) paar haal ik volgende week op, ben benieuwd. Bij ‘Sjoez’ snappen ze wat vrouwen mooi vinden. Ondanks mijn rare, vergroeide voeten kan ik er toch ‘chique sportief’ uitzien.

Bedankt ‘Sjoez’… en mijn ziektekostenverzekering die het mogelijk maakt de schoenen te betalen.


Dhr. Rosendahl


Voor Care Orthopedie

Made by Care
Meneer Rosendhal

Als patiënt van het Jan van Breemen instituut (nu Reade) kreeg ik ongeveer 3 jaar geleden mijn eerste paar orthopedische schoenen aangemeten.

Er was geen inspraak mogelijk, er werd een ruwe schets gemaakt. Het model en leersoort uitgezocht en dat was het dan.

Bij een controleonderzoek werd ik door een van hun revalidatieartsen voorgesteld om mee te doen met een nieuwe benadering, ‘het Sjoez spreekuur’ en of ik daar iets voor voelde. Ik heb direct ja gezegd, temeer daar het 1e paar schoenen meer weg hadden van bergschoenen. Ze zagen er niet uit en moesten diversen malen aangepast worden.

De nieuwe opzet, samen met Care Orthopedie, hield in dat de patiënt zelf met eigen ideeën, foto’s, folders, leersoorten en kleuren mocht komen. Als dit in samenspraak mogelijk was, werd dit voorstel uitgevoerd.

Het resultaat is een paar prachtige modieuze, halfhoge suède schoenen, daarbij nog heerlijk zittend. Kortom een levensgroot verschil met de eerder genoemde ‘bergschoenen’.

Inmiddels zijn er nog 2 paar schoenen naar eigen idee, in bruin en zwart gevolgd. Even modieus en geweldig zittend en ben ik voor elke gelegenheid van schoenen voorzien.

Ook over de nazorg niets dan lof. Er wordt niets aan het toeval overgelaten en indien nodig direct aangepast tot alles perfect in orde is. Lof!!!

Ik hoop dat de samenwerking van Reade en Care Orthopedie voor mij, en voor vele andere patiënten die imiddels volgden en nu ook modieus en comfortabel rondlopen, nog lang mag voortduren.


Mevr. Soepboer

Mevrouw Soepboer
Al sinds mijn tienertijd weet ik dat ik net als mijn vader en een van mijn oudere zussen HSP heb. Toen ik begin veertig was, had ik een drukke baan, twee zonen , volgde ook nog een studie , was kortom een tijd veel te druk geweest. Toen daarbij nog de zorg en spanning kwam rond het ziek zijn en daarna sterven van mijn vader, kwam ik in een crisis terecht. Ik was doodmoe, somber en had veel rug en spierpijnen.  Via de huisarts kwam ik in het UMC afdeling revalidatie terecht, er volgde een traject: onderzoek, testen, gesprekken, oefeningen.. gevolgd door een UWV traject richting gedeeltelijke Wao.  Heftig was het, ik voelde me regelmatig diep ongelukkig, en bovenal voelde ik me machteloos en overgeleverd aan  deskundigen, procedures en protocollen, testen en uitslagen waar ik mezelf  niet in herkende. Ik vroeg me steeds af: gaat dit over mij en heb ik er dan ook zelf iets over te zeggen?  Of overkomt me dit,  moet ik het maar lijdzaam ondergaan?
Hoogtepunt, nee beter gezegd, dieptepunt was de keer dat ik in het ziekenhuis door de gangen liep met voor mij de revalidatiearts , en achter mij de orthopedisch schoenmaker.  Ik liep, en zij overlegden wat de beste schoenen voor mij zouden zijn. Ze moesten hoog, en strak rond de enkels zijn, met een ietwat verhoogde hak…. Na een tijdje ging ik naar de schoenmaker voor passchoenen, ik mocht aangeven welke kleur: blauw, bruin of zwart.
Toen ik een paar weken later de schoenen kreeg, merkte ik al gauw dat het dragen van de schoenen me steun gaf, en dat het staan me minder moe maakte. Het lopen vond ik nog erg wennen, de schoenen gaven steun, maar waren ook strak en het voelde alsof ik gevangen zat.  In gesprek met revalidatiearts werd gezegd dat ik er aan zou wennen. Maar het wende niet, en waar ik van binnen ook  last van had, ik vond de schoenen zo lelijk! Ik had  de neiging om ze weg te stoppen, niemand mocht mijn lelijke schoenen zien.  Hierover praten met de deskundigen bleek zinloos.  Ik zei dat ik me gekneld, opgesloten voelde in de schoenen, maar de arts zei dat ze zo hoog moesten , het zijn immers orthopedische schoenen. En dan gaat het niet om of ze lekker zitten, maar of ze goed zitten, en niet om of ze mooi zijn, maar of ze passen bij de aandoening. …

 

Na jaren “er dan maar aan wennen”  toch maar eens verder zoeken naar alternatieven, ik vond deze via google; Care Orthopedie.  Inmiddels heb ik mijn derde paar schoenen/laarzen, samen met de schoentechnicus ontworpen. Ze zijn én stevig en goed, ze zitten lekker en zijn mooi!
Het kan wel: prachige en verantwoorde schoenen.  

Care Orthopedie maakt ze!  Van harte aanbevolen.


Mevrouw Verloop - de Jong

Mevrouw Verloop - de Jong

Samen met mijn vrienden ging ik naar de ‘Hooghstraat’, waar we met een groepje vrouwen gingen sporten. Ik kwam binnen en het eerste wat ik daar zag staan waren een paar prachtige rode laarsjes.

Na kennismaking sprak ik de eigenaresse van deze laarsjes aan met ‘wat een prachtige laarsjes heb je’. Tot mijn verbazing vertelde zij mij dat het aangepaste schoenen waren.

Zulke prachtige laarzen wilde ik ook wel! Dus heb ik haar gelijk het adres van de maker gevraagd.

De volgende dag heb ik hun gebeld en een afspraak gemaakt, zo kwam ik terecht bij Care Orthopedie.

Ik ben erg enthousiast! Al jaren droeg ik saaie aangepaste laarzen, maar nu, nu loop ik op laarzen die IK leuk vind.

Ik krijg alleen maar complimenten en leuke opmerkingen, en daar geniet ik van!


Dhr. Wilbrenninck

Meneer Wilbrenninck

Het genot van lopen

In juni 2004 werd ik op de motor in Parijs aangereden door een automobiliste. Ze zat niet op te letten en ik knalde zo op de achterkant van haar auto toen ze stopte op de snelweg om een gemiste afslag alsnog 'even' te nemen. In eerste instantie leken mijn verwondingen mee te vallen. Mijn been lag open en was duidelijk gebroken. Helaas kwam daar door fout op fout (op zondag werken weinig artsen in Parijs..) een ziekenhuis bacterie bij en was het pas 2010 toen ik, na 35 operaties en eindeloos gedoe, eindelijk officieel klaar was met alle ziekenhuisbezoeken.

Maar toen begon het echte leven pas weer echt; Ik moest weer beter leren lopen..

In november 2010 werd ik door een vriendin aangeraden om eens op bezoek te gaan bij Care Orthopedie. Zij konden volgens haar hele goede aangepaste schoenen maken die ook nog eens modieus verantwoord waren in plaats van ‘de meuk’ die ik tot dan toe droeg. Sindsdien ben ik 'klant' bij hem. Hij heeft mij het lopen zoveel makkelijker gemaakt. Veel mensen zien niet eens meer dat ik een handicap heb. Mijn voet kan ik niet meer afwikkelen doordat deze vast gemaakt is aan mijn onderbeen en mijn been is 3,5 cm korter. Ik heb daardoor ook veel pijn in mijn knieën en heup. Ondanks dat ik altijd die pijn zal hebben vergeet ik dat door zijn schoenen zelf nu ook regelmatig. En het belangrijkste voor mij; ik kan weer werken. Als chef kok heb ik een staand beroep en ik zie mijzelf gewoon nooit iets anders doen dan dat. De aangepaste werkschoenen die ik nu heb verlichten voor mij ongelooflijk veel. Ik heb nu weer het gevoel dat ik een normaal leven kan leiden.

Dank Care!

IJsbrant